Aantal personen: 4
30 minuten
400 gr courgette, in stukjes
400 ml groentebouillon
100 ml witte wijn
10 blaadjes basilicum
zout en peper
4 scampi´s gepeld en schoongemaakt
4 eetl. slagroom stijfgeklopt
Verwarm de bouillon en de wijn in een pan en voeg de courgette toe.
Kook de courgette in ongeveer 10 minuten op matig vuur gaar.
Voeg de laatste minuut de basilicum toe.
Pureer de soep met een staafmixer.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat de soep staan tot gebruik.
Klop de slagroom stijf tot yoghurt dikte.
Breng de soep aan de kook.
Voeg de scampi´s toe en laat deze 1 minuut meetrekken.
Haal de scampi´s uit de soep.
Schenk de soep in 4 kommen, schep de room erover er zet de scampi´s op de rand van de kom. *
* foto: Ipv scampi over de rand, rijg de scampi op een satéprikker met een blokje achtergehouden courgette. ( ook even meekoken met de scampi´s)
Bron/inzender: marionsrecepten.nl
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |